Президентът Румен Радев провежда среща с представители на ръководството на 

...
Президентът Румен Радев провежда среща с представители на ръководството на 
Коментари Харесай

Радев на среща с Лукойл: Цените на горивата са в основата на инфлацията

Президентът Румен Радев организира среща с представители на управлението на  „ Лукойл “. Предстои да бъдат разисквани опциите за ограничение на инфлацията и за развиването на предвидима икономическа среда в страната.

„ Високите цени на горивата са измежду водещите аргументи за повишаване на всички артикули и услуги и водят до стесняване на потреблението, което е загуба освен са потребителите, само че и за производителя “, съобщи президентът при откриването на срещата, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на президента „ Лукойл “ е освен значима част от българската стопанска система, само че и един от главните работодатели, също и главен производител на горива, притежаващ доминиращ дял от пазара.
От цената на създаваните горива зависи значително развиването на стопанската система, само че и на инфлационните процеси, което дефинира стратегическото значение на компанията за българската стопанска система, изключително по време на рецесия.
Румен Радев, президент на Република България

Държавният глава увери, че назначеното от него служебно държавно управление търси ефикасни решения за битка с инфлацията и за развиване на постоянна и предвидима икономическа среда в страната. 

Вадим Воробьов, президент на ПАО „ Лукойл “, уточни, че през последните дни членове на българското държавно управление и мениджъри от компанията са провели срещи, на които са набелязани съответни ограничения.
„ Договорихме се и ще продължим да беседваме с българското държавно управление за разработване на средносрочни ограничения в един по-кратък интервал от време, с цел да поддържаме стопанската система.
Вадим Воробьов, президент на ПАО „ Лукойл “

„ Ние също по този начин имаме схващане за това по какъв начин ще продължат нещата, само че считаме, че в първото тримесечие на идната година е редно да създадем работна група, която да се занимава с проблемите от момента, в който ембаргото встъпи в действие “, означи още Воробьов.

На срещата участва още Христо Алексиев, длъжностен заместител министър-председател по икономическите политики и длъжностен министър на превоза и известията, управляващ новосъздадения междуведомствен спешен щаб за енергетиката.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР